Præventivt og Tilstandsbaseret Vedligehold  

Præventivt Vedligehold (PV) og Tilstandsbaseret Vedligehold (TBV)  er teknikker, der anvendes til at forhindre nedbrud på roterende maskiner.

Præventivt Vedligehold (PV) indebærer at man standser maskinen, udskifter dele der formodes at være slidte. Virkeligheden viser imidlertid, at mange af disse dele intet fejler, og resultatet er, at pengene ofte er spildt på at servicere en helt sund maskine. Derudover kan du risikere, at den nyligt serviceret maskine bryder ned kort efter reparation, da statistikkerne viser, at 60% af alle maskinen fejl relaterer tilbage til den service / reparation der er blevet udført.

Tilstandsbaseret Vedligehold (TBV) udføres på maskinen, mens den kører. Når målingerne viser, at der er en begyndende fejl, kan du i god tid tilrettelægge en plan for service – lige når det passer dig. På den måde sikrer du din produktion, undgår nedbrud og samtidig kan du spare penge på service af maskiner der intet fejler. Yderligere optimering kan opnås ved at bruge vores CBO™ meter, så du kan forlænge levetiden på din maskine og udskyde nye investeringer.